KATEGORIE E-SHOPU

 

Víte kdy a jak správně umýt auto, abyste prodloužili jeho životnost?

Auto vám dodává svobodu v pohybu. Teď jste tu, za pár hodin můžete být na opačném konci republiky. Vozidlo se přirozeně stává členem rodiny. Je součástí téměř všech významných události. Bez něj by nevznikly fantastické záběry z výletů a dovolených. Aby vám ale auto sloužilo co nejdéle, je potřeba věnovat mu dostatečnou pozornost. 

Nestačí ho jen sem tam opláchnout vodou, případě proletět s ním bezkontaktní automyčkou, kde na něj nastříkáte množství pěny. Kromě exteriéru je třeba vyčistit i kola, motorový prostor a samozřejmě interiér. Taková pořádná údržba si žádá váš čas a chuť do práce. A i když to teď vypadá jako těžko zvládnutelný úkol, existuje několik triků, jak si proces práce můžete ulehčit. 

V našem průvodci naleznete rady na umývání auta v teplém počasí a na jeho údržbu v období, kdy jsou venku mínusové teploty. Kdy je lepší využít automyčku a jaké výhody přináší ruční mytí? 

Tip: Víte jak připravit auto na zimu?

Jak často mýt auto? 

Kolik je mytí je málo a když už se mytí mění v mánii? Někteří vnímají péči o auto jako nepříjemnou a otravnou povinnost, pro jiné tato činnost představuje relax. 

Samozřejmě je rozdíl, když vezmete rukavicu nebo houbu a pustíte se do umývání auta ve vlastní režii. Mnohem jednodušší je využít automyčku, kde auto umyjete za pár minut. Rozdíl je ale nejen ve vyvinutém úsilí a časové úspoře, ale i v důkladnosti. Automyčka je fajn, ale alespoň jednou za čas byste měli vozidlu dopřát péči jako v salonu krásy. 

Jak často tedy auto umývat? Většina odborníků doporučuje auto umýt každé 2 týdny během celého roka. To je ale velmi všeobecné pravidlo. Pokud žijete někde na samotě, kde se ani v zimních měsících skoro nepoužívá posypová sůl, může být tento interval prodloužen. Naopak, pokud na vaše vozidlo působí sůl a nepříznivé faktory dennodenně, údržbu auta byste měli provádět i častěji. 

Také četnost umývání ovlivňuje například to, kde autem parkujete. Pokud je jediné místo na parkování pod košatými stromy na parkovišti před panelákem nebo domem, vaše auto je pravděpodobně špinavější v než to sousedovo, který parkuje v garáži. 

V neposlední řadě, auto, kterým jezdíte dennodenně, je náchylnější na znečištění, než auta tzv. svátečních řidičů, kteří je z garáže vytáhnout jenom jednou za čas. 

Image by artursafronov on Freepik

Jak často ošetřovat povrch auta? 

Umýváním auta to často nekončí. I kdybyste jej polévali vodou každý den, i tak byste po nějaké době pozorovali opotřebení laku a jiných prvků- Karoserie auta potřebuje i jiné kúry, které prodlouží životnost laku. Může jít o clayování, voskování, sealanty, keramické a quartz nátěry nebo jiné ochranné vrstvy. 

Výdrž těchto ochranných vrstev se liší od jednotlivých druhů. Například levnější a méně odolné vosky vydrží na povrchu karoserie přibližně 3-4 měsíce, s keramickou ochranou máte pokoj až na 3-5 let. 

Ochranné nátěry jsou  investice navíc, proto je dobré poradit se se specialistou, v detailingovém studiu, abyste si obnovu ochrany správně načasovali. 

Jaký je nejlepší čas na umývání auta? 

Pokud jste zvyklí na pravidelné umývání auta, víte, že často jde počasí proti vám. Pokud začne pršet, i když to rosničky nehlásily, údržbu auta je potřeba jednoduše přesunout na jiný den. Dlouhotrvající nepříznivé počasí vám sice poskytne volnost a čas, připravit se ale musíte na detailnější údržbu, kterou si vyžádá kyselý déšť a jiné nečistoty z ovzduší. 

Odborníci doporučují řídit se všeobecnými pravidly, které vám pomohou vystihnout ten správný čas pro umývání auta. Ty jsou však jiná pro letní a zimní údržbu auta. 

Kdy umývat auto v létě? 

Jednou z běžných mylných domněnek je, že v letních měsících byste měli svůj vůz mýt kolem poledne. Ovšem pozor! Kolem oběda jsou teploty nejvyšší, což může negativně ovlivnit výsledek. 

Voda i čistící prostředky na přímém slunci schnou mnohem rychleji, proto se tvoří šmouhy a skvrny. Na přímém slunci také snadno přehlédnete prach a nečistoty, a nakonec některá špinavá místa mohou zůstat nevyčištěná.

Nedoporučuje se mýt auto ani ve větrné dny. A tím se myslí i jemný romantický vánek, který vás šimrá na tváři. Je to však pořádný rošťák. Velmi rychle nafouká prach a pyl na mokrou karoserii, nečistota pak lehce přilne k laku.

Nejlepších výsledků dosáhnete, budete-li v létě mýt auto při mírných teplotách, a to brzy ráno, podvečer, nebo když je venku zataženo.

Kdy umývat auto v zimě? 

Zatímco v létě představují problém silné sluníčko, vysoké teploty a pyl, v zimě jsou to právě posypová sůl, led a nadměrná vlhkost, které kromě jiného způsobují rezivění. Abyste chránili auto před poškozením zvenku, umývejte jej častěji. 

Během chladného období si počkejte na den, kdy jsou teploty nad bodem mrazu. To vám umožní lépe vysušit auto po umytí, voda a čisticí přípravky nestihnou zmrznou. 

Automyčka vs. ruční mytí 

Automyčky mají jednu obrovskou výhodu. Jsou maximálně pohodlné. Kartáčové nebo bezkontaktní, většinu práce za vás udělají stroje. Co je lepší? A, zejména šetrnější k vašemu vozidlu?

Automatická myčka 

Image by Freepik

Tento typ automyček je na trhu již několik desítek let. Nabízí snadný a rychlý způsob, jak z auta smýt i větší a odolnější nečistoty. Zatímco donedávna byly v autoumývárně instalovány tvrdé kartáče, po kterých na autě zůstávaly škrábance, modernější modely jsou vybaveny měkkými pěnovými kartáči s měkkými přírodními štětinami.

Výhodou je, že stačí dojet vozidlem do autoumývárny, zvolit si čistící program a vše nechat na stroje a zařízení, která se o vašeho čtyřnohého miláčka postarají.

Efektivní, pokud potřebujete například smýt posypovou sůl z podvozku.

Takový způsob mytí je mnohem ekologičtější. Provozovatelé autoumýváren musí šetrným způsobem odvádět odpadní vodu.

Výhody:

  • snadná obsluha a mytí bez vašeho přičinění;

  • čistící program trvá pouze několik minut;

  • ekologické odstraňování znečištěné vody;

  • používají se přípravky bez fosfátů;

  • dokáže uvolnit i odolnější nečistoty, které přilnuly na povrchu auta;

  • vyčistí i organické nečistoty, jako ptačí trus, hmyz, pyl apod.;

  • očistí i posypovou sůl, skvrny od tvrdé vody a silniční film;

  • výsledkem je důkladnější čištění vozidla.

Nevýhody:

  • mírné tření a drhnutí může poškodit povrch auta ;

  • kartáče mohou působit na auto příliš velkou silou, což může vést k poškození zrcadel, lišt, antény nebo jiných volných částí;

  • některé typy vozidel (například vozidla s nadrozměrnými pneumatikami, nákladní vozidla apod.) nejsou kompatibilní s některými mycími linkami.

Bezkontaktní automyčky 

Image by Freepik

Největší rozdíl mezi automatickou a bezdotykovou automyčkou je v tom, že při bezdotykovém mytí vaše auto přichází do kontaktu pouze s mycími prostředky a vodou. Žádné kartáče, žádné hadříky. Používají se speciální chemikálie, které za pomoci vodních trysek odstraňují nečistoty z povrchu auta.

Výhodou je, že si proces mytí regulujete sami. Zvolíte si program, který vám nejvíce vyhovuje, vezmete do rukou vysokotlakou trysku a myjete auto. Všechno máte pod kontrolou, takto se můžete déle věnovat nejvíce znečištěným místům. Nehrozí poškrábání nebo jiné poškození laku. Voda se snadno dostane do všech spár a míst, kam kartáče nedosáhnou.

Voda z trysky však nedokáže vyčistit tvz. „zažranou“ špínu. Ta už vyžaduje mechanické mytí nebo autoumývárnu s kartáči.

Výhody:

  • během mycího procesu se vašeho vozidla nic fyzicky nedotýká, s výjimkou čisticích prostředků a vody, čímž se snižuje riziko poškození;

  • trvání procesu si regulujete sami;

  • sami si tak regulujete i množství vody, což vede k minimálnímu odpadu a menšímu negativnímu vlivu na životní prostředí

  • při mytí vysokotlakým čističem se dostanete i na těžší dostupná místa a různá zákoutí.

Nevýhody:

  • bez jakéhokoli fyzického drhnutí je mimořádně obtížné odstranit nečistoty, mastnotu apod.;

  • bezdotykové mytí má pověst, že nedokáže vozidlo až tak důkladně vyčistit;

  • některé čisticí prostředky mohou poškodit povrch a odstranit mnohé ochranné nátěry, jako je vosk a tmel, čímž se minimalizují účinky, které by jinak tyto ochranné produkty měly nabízet.

Tip: Znáte výhody bezkontaktní automyčky? Jaké typy existují a jaké výhody přináší?

Ruční mytí vozidel 

Image by jcomp on Freepik

Takový způsob mytí máte zcela ve vlastní režii. Zde je však nezbytné, abyste si našli správné místo pro mytí, používali správné neškodné čisticí prostředky a naučili se správnou techniku ​​ručního mytí.

Mnozí myjí auto na příjezdové cestě, na parkovišti nebo jen tak před domem. Je to tak správně? Dáváte pozor na to, jaké čistící prostředky používáte? Ruční mytí je ovšem nejšetrnější k vašemu vozidlu. Sami regulujete tlak, který vynaložíte na drhnutí povrchu auta. K opláchnutí pak můžete použít vysokotlaký čistič.

Nevýhodou je, že takové mytí vyžaduje dokonalou přípravu, nákup správných čisticích prostředků a pomůcek a samozřejmě dostatek času. Na druhé straně, ruční mytí exteriéru můžete spojit s čištěním motorového prostoru a péčí o interiér.

Výhody:

  • celý proces mytí máte ve vlastní režii;

  • nemusíte nikam vycestovat, auto můžete umýt i před domem;

  • máte pod kontrolou tlak, který vynakládáte při drhnutí povrchu auta;

  • ručním mytím dokážete vyčistit i těžší dostupná místa;

  • mytí můžete spojit s čištěním interiéru;

  • můžete si vybrat správný čas na mytí.

Nevýhody:

  • ruční mytí vyžaduje důkladnou přípravu a čas;

  • je třeba osvojit si správnou techniku;

  • mytí před domem nebo na příjezdové cestě je méně šetrné k životnímu prostředí;

  • nesprávnou technikou můžete poškodit povrch auta;

  • nevědomky si můžete vybrat nesprávný agresivní čistící prostředek;

  • ruční mytí uprostřed zimy může být velmi náročné

Jak na ruční mytí auta? 

Chcete-li, aby se vaše auto lesklo v objektivu i očích ostatních, měli byste se naučit správnou techniku ručního mytí. Pokud si osvojíte několik jednoduchých triků, prodloužíte životnost svého auta a obnovíte jeho vzhled. 

Připravte si čisticí přípravky a pomůcky 

Před zahájením mytí auta je lepší pořídit si vše, co potřebujete, abyste během mytí nemuseli odbíhat. Takovýmto způsobem si do domu donesete méně špíny.

Budete potřebovat:

  • hadice na vodu nebo vysokotlaký čistič;

  • měkká houba, rukavice nebo hadřík z mikrovlákna;

  • dvě vědra na vodu;

  • kartáč s jemnými štětinami;

  • kvalitní šampon;

  • čistič na sklo a zrcadla;

  • čistič na motorový prostor;

  • čistič kol;

  • vysavač;

  • papírové utěrky;

  • ručník z mikrovlákna;

  • leštidlo, ochranné nátěry a pod.

Před aplikací čehokoliv na své auto si přečtěte, co obsahuje produkt, který plánujete použít. Ne všechny čisticí prostředky na auta jsou univerzální a mohou způsobit poškození laku, nátěru nebo jiných povrchových úprav.

Předmytí 

Než se pustíte do důkladného čištění, je potřeba předmytí. Opláchněte auto vodou z hadice, abyste odkryli všechny nečistoty, na které se později zaměříte. 

Začněte od střechy auta a postupujte směrem dolů, přičemž namočte každý kout a štěrbinu. Nepoužívejte příliš silný proud vody, protože by mohlo dojít k poškrábání vašeho auta. 

Kola 

Image by jcomp on Freepik

Možná jste natrefili na doporučení, že auto by se mělo mýt shora dolů. Je to z toho důvodu, abyste si na již umyté oblasti nenanesli nečistoty ze špinavých částí. Je v pořádku držet se tohoto systému, ale až poté, co vyčistíte kola a motorový prostor.

Kola jsou obvykle nejšpinavější na autě. A nemyslíme tím jen prach, špínu a bláto z vozovky, ale také silniční nečistoty a brzdný prach na discích.

Před čištěním kol investujte do kartáče na pneumatiky a speciálního roztoku na čištění pneumatik. Namočte tvrdý kartáč do kbelíku s mýdlovou vodou a poté kartáčem vyčistěte ráfky a pneumatiky.

Nakonec opláchněte kola čistou vodou, abyste z nich odstranili veškerý čistící prostředek. Když skončíte s čištěním kol, nezapomeňte je osušit čistým hadříkem z mikrovlákna. Kartáč a hadřík, které jste používali k čištění kol, odložte stranou. Pokud byste je použili na karoserii, mohli byste poškrábat lak.

Motorový prostor 

Motorový prostor je citlivá část auta, proto se do jeho čištění pusťte pouze tehdy, jste-li jisti v tom, co děláte. Přestože to vypadá komplikovaně, pokud použijete správnou autokosmetiku, hravě to zvládnete. Nejprve se ujistěte, že motor je zcela vychladlý. Zakryjte vše, co by nemělo navlhnout.

Tip: Před mytím motoru – vhodné pouze pro pokročilé – je třeba důkladně voděodolně utěsnit elektrická zařízení, alternátor, spínače, řídící jednotku, palubní diagnostiku, atp.

Začněte kapotou z vnitřní strany. Potom se zaměřte na samotný motor. Některé čističe vyžadují, aby byl povrch vlhký. Vyvarujte se však použití silného proudu vody. Pro odolnější nečistoty použijte detailingový štětec.

Přípravek nechte působit 3-5 minut, podle doporučení, ale nenechte jej zaschnout. Povrch opláchněte mírným proudem vody. Motorový prostor důkladně vysušte. Použijte impregnační přípravek, který ochrání prvky před korozí, prachem a dalším znečištěním a vrátí jim jejich původní barvu.

Metoda dvou věder 

Dvě vědra nemáte připravena jen tak. Je to záměr. Do jednoho kbelíku si připravte čistící roztok (mýdlová voda nebo voda a speciální čistící přípravek), ve druhém mějte připravenou čistou vodu.

Myjte auto shora dolů. Ponořte houbu nebo rukavici do vody se šamponem a omyjte malou část auta. Houbu poté opláchněte ve druhém kbelíku s čistou vodou. Potom opět namočte houbu do mýdlové vody, vyčistěte další část karoserie a houbu opláchněte. Postup opakujte, dokud neumyjete celé auto. Vodu k oplachování vyměňte vždy, když vidíte, že je špinavá.

Nezapomeňte na různé štěrbiny, záhyby, zákoutí. Postupujte centimetr po centimetru, abyste měli jistotu, že jste nic neobešli. Jistý čas věnujte i podběhům, blatníkům, nárazníkům, světlometům a dalším prvkům.

Každou část opláchněte dříve, než pěna zaschne. Zejména, je-li venku teplo, mýdlo schne velmi rychle. Pokud ho včas nespláchnete, může zanechat skvrny a matný film, který se pak obtížně odstraňuje.

Opláchněte a vysušte 

Nakonec vezměte vysokotlaký čistič nebo hadici a celé auto spláchněte čistou vodou. Nechat auto přirozeně vyschnout je sice jednodušší, ale s výsledkem nemusíte být spokojeni. Pokud schnutí necháte na sluníčko a vítr, celá vaše snaha může vyjít nazmar. Voda zaschne na karoserii a zanechá na ní ošklivé fleky.

Použijte utěrky z mikrovlákna, hadřík z jelenice nebo rukavici. Důkladně vysušte celý exteriér. Přiložte utěrku na konkrétní místo a počkejte, než vsákne vodu. Utěrku vyždímejte a opět použijte. Když bude utěrka příliš mokrá, vyměňte ji za novou.

Vyhněte se krouživým pohybům. Vodu stahujte pomocí utěrky směrem dolů. Krouživé pohyby si nechte na leštění. Otřete i dveře, zárubně dveří i kola a disky.

Dekontaminace laku 

Když máte auto umyté a vysušené, jsou vidět drobné nečistoty, které přilnuly k laku. Může to být asfalt, pryskyřice, brzdný prach, náletová rez a pod. Na takovou špínu nestačí obyčejný šampon a voda. K jejich odstranění můžete použít speciální čistící přípravek nebo clay. Jedná se o hmotu podobnou plastelíně, která vytáhne špínu doslova zarytou v laku.

Kromě claya budete potřebovat lubrikant. Díky němu bude clay klouzat po povrchu a minimalizuje tak možné poškození laku. Míchejte clayem nahoru a dolů, doleva a doprava. Postupujte po menších částech, ty pak vždy otřete utěrkou. Kdy máte hotovo? Když bude lak perfektně hladký. To nejen uvidíte, ale také pocítíte, když po laku přejedete prsty.

Leštidlo a vosk 

Image by Freepik

Posledním krokem před voskováním je leštění karoserie. Povrch hloubkově vyčistí, odmastí, zvýrazní lesk a vytáhne tóny barvy, odstraní oxidaci a mírné škrábance a připraví lak na voskování.

Leštit lak můžete ručně pomocí speciálního přípravku, nebo použitím ruční leštičky. Přípravek naneste na aplikátor z mikrovlákna a krouživými pohyby začněte leštit lak. Aplikujte vždy jen na určitou část karoserie, dokud nejste s výsledkem spokojeni. Následně použijte mikrovláknový hadřík a vyleštěte krouživými pohyby.

Na takto připravený exteriér můžete nanést vosk. Preferovány jsou například carnauba vosky, které povrch vytvrdí, ochrání před škrábanci a manuálním poškozením. Pro ještě větší ochranu hledejte vosky s UV ochranou as hydrofobními vlastnostmi, kdy se voda nebude držet na autě, ale změní se na malé perličky a sklouzne z povrchu.

Samotná aplikace vosku je jednoduchá. Vosk pomocí pěnového aplikátoru naneste na karoserii vozidla. Postupujte vždy po jednotlivých částech. Vosk nechte zaschnout cca 5-10 minut a rozleštěte utěrkou z mikrovlákna.

Čištění oken a světel 

Čistá okna jsou zárukou bezpečné jízdy. Je důležité poznamenat, že standardní sklo a tónované sklo je třeba čistit různými čistícími přípravky. Proto je vhodná autokosmetika velmi důležitá.

Nastříkejte prostředek přímo na sklo a hned otřete hadříkem z mikrovlákna, aby sprej nekapal a nezanechal skvrny na již vyčištěných oblastech. Čištění skel zahrnuje také údržbu světlometů a zrcadel.

Čištění oken neprovádějte na přímém slunci. Čistící prostředek se na slunci rychle vypařuje a zanechává šmouhy.

Volte vodoodpudivé přípravky, které zanechají na skle hydrofobní povlak. Ten zaručí bezpečnější jízdu i v silném dešti. Dešťová voda se bude srážet a rychleji steče z oken.

Čištění interiéru

Image by senivpetro on Freepik

To, v jakém stavu je interiér auta, ovlivňuje také váš pocit z jízdy. Zejména, pokud převážíte v autě malé děti, domácí zvířátka, nebo jste kuřák, údržbu interiéru byste měli provádět na pravidelné bázi.

Tip: Víte jak důkladně vyčistit interiér svýho auta?

Zde je několik kroků, podle kterých můžete postupovat:

  • Vyhoďte z auta všechny odpadky. Zkontrolujte všechny přihrádky a další zákoutí. U malých dětí se často stává, že obaly ze sladkostí jsou zastrčené v sedadlech, pod rohožemi a pod.

  • Vytáhněte koberečky z auta, vytřeste je, zameťte nebo vysajte, abyste je zbavili nečistot a prachu. Umyjte je mýdlovou vodou a nechte zcela vyschnout na vzduchu.

  • Vysávejte přední a zadní sedadla, podlahu, panely bočních dveří, kufr a pod. Při vysávání je nejlepší začít v zavazadlovém prostoru a postupně se přesouvat dopředu.

  • Nečistotu, prach a špínu otřete hadříkem z mikrovlákna nebo čistícími utěrkami. Na plastové, pryžové a kovové prvky použijte speciální čistící přípravky.

  • Na kožené sedačky aplikujte kondicionér. Kondicionér doplní přirozené oleje v kůži a zabrání praskání a vyblednutí.

  • Do těžko dostupných míst mezi sedadly a kolem středové konzoly se můžete dostat pomocí detailingového štětce.

  • Značnou pozornost věnujte také podhledům uvnitř auta. Na skvrny a fleky použijte univerzální čistič automobilového prostoru.

  • Vyčistěte vnitřní stranu čelního skla. Dejte pozor, aby se čistící prostředek na sklo nedostal na volant a na vrch palubní desky. Sklo vyleštěte krouživými pohyby pomocí hadříku z mikrovlákna. Vyleštěte také boční okna a zadní okno. Nezapomeňte vyčistit zpětná zrcátka a kosmetická zrcátka ve slunečních clonách.

  • Odstraňte nepotřebné předměty z kufru. Zorganizujte si věci v kufru použitím různých boxů, přihrádek a oddělovačů.

  • Na závěr zaútočte na prahy a těsnění dveří. Vystačíte si s vlhkým mikrovláknovým hadříkem. Pozor na agresivní čistící prostředky, mohli byste poškodit lak.

  • Chcete-li odstranit nepříjemné vůně, pomůže vám s tím neutralizátor pachu. Zkontrolujte také klimatizaci a vyčistěte ji. Stačí si pořídit některý z čističů klimatizace do auta a postupovat dle instrukcí v balení.

Image by jcomp on Freepik

Pozor na mytí auta v zimě 

Pravidelná údržba auta je v zimě stejně důležitá jako na jaře nebo v létě. Dokonce bychom mohli říci, že je nevyhnutelnější. Na auto totiž dlouhé měsíce působí led, vlhkost, posypová sůl apod., což může mít za následek korozi kovových částí. Rez je nejen nevzhledná, může jednotlivé části oslabit, ty se nakonec mohou uvolnit nebo zlomit.

Pokud bydlíte ve velmi zasněžené oblasti, údržbě auta byste se měli věnovat jednou za pět až sedm dní. Což však není jednoduché, protože voda na autě rychle zamrzá.

Někteří lidé upřednostňují mytí vozidel doma, jiní dávají přednost autoumývárně. Jedno i druhé má své výhody a nevýhody. Pokud se rozhodnete mýt auto doma, vystihnete den, kdy jsou teploty nad bodem mrazu. Někdy může pomoci, pokud se před čištěním převezete na krátké trase se zapnutým topením. Výhodou je, pokud máte vyhřívanou garáž.

Jako první byste měli ještě před zimou zkontrolovat, jestli máte k dispozici správné pneumatiky a kapaliny. Také je nutné zkontrolovat stav světlometů a povinnou výbavu. Určitě by vám neměla chybět reflexní vesta. V zimě se brzy stmívá, proto je důležité, abyste v případě poruchy auta na vozovce nebo v případě nehody byli viděni již z dálky.

Tip: Věděli jste, že použitím samolepicích reflexních pásů můžete zviditelnit vaše auto zboku a zezadu, zejména pokud často parkujete v tmavých úzkých uličkách?

Při mytí auta v zimě je nezbytné vybrat si správnou autokosmetiku. Postupujte po malých částech, abyste včas mohli setřít vodu a čistící prostředek. Zvláště se věnujte různým štěrbinám a zákoutím na vozidle, kde se může držet silniční sůl. Otřete také těsnění dveří. Nastříkejte na ně silikonový sprej, abyste zabránili zamrznutí dveří. Můžete jej aplikovat i na panty dveří, kliky a zámky.

Na závěr 

Čisté auto je vizitkou jeho majitele. Prach, pyl, hmyz, sůl, to vše ovlivňuje životnost vozidla a jeho vzhled. Pokud nemáte čas na ruční mytí, využijte služeb automatické autoumývárky s jemnými kartáči nebo navštivte bezkontaktní autoumývárnu.

Důkladná údržba auta vyžaduje čas. Pokud si na voskování, leštění nebo údržbu motorového prostoru netroufáte, klidně navštivte detailingové nebo pro detailingové studio, kde váš vůz vezmou do parády profesionálové.

Eva Dedinská, specialista na optimalizaci webů - Naučte se, jak nastavit základní SEO on page faktory na vašem webu 

 

Stahujte nový katalog!
REFLEXNÍ PRVKY
2024

Katalog

Stáhnout katalog

 

DARUJTE BEZPEČNOST
Vašim blízkým

Stáhnout leták

 

Stahujte katalog 
Nažehlovacích obrázků a záplat

Stáhnout katalog
 

 

POŠTOVNÉ A BALNÉ ZDARMA PŘI OBJEDNÁVCE NAD 1500 Kč

 

 
Jsme partneři projektu

Doprava ZDARMA
Volejte ZDARMA
Obchodní podmínky